- Det är jag som är Elin.

Grundutbildad bagare och konditor genom en treårig gymnasieutbildning på Livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori mellan 2008-2011.

Min verksamhet bedriver jag till största del i den lilla byn Näset ca 1 mil utanför Hammarstrand i Ragunda kommun, Jämtlands län.

Under åren som gått sedan min utbildning har jag bakat tårtor och andra sötsaker på hobbynivå, medan jag jobbat heltid inom en helt annan yrkeskategori. Sedan 2021 är dock mitt företag "Elins tårtor och annat sött" en del av min sysselsättning, samma år som jag också blev utsedd till årets unga företagare i Ragunda Kommun.

Under sommaren 2020 fick jag möjligheten att köpa Fredriks Gård. En mysig liten gård där jag under slutet av 2020, och början på 2021, fick hjälp av min obeskrivligt stöttande familj, partner, släkt och vänner att renovera upp min nuvarande serveringslokal från ett gammalt uthus. Där håller jag nu mina olika evenemang och serverar mina tårtor och bakverk. 

Mer om gården hittar du under fliken "Fredriks Gård" här på sidan.

Då jag numera är bosatt i Skorped (ca 4,5 mil väst om Örnsköldsvik) innebär det att jag inte längre har möjlighet att ta emot tårtbeställningar i samma utsträckning som tidigare, men jag kommer fortfarande att ha olika evenemang, öppna upp handelsboden och såklart också ta emot tårtbeställningar när jag har möjlighet till det.

Flytten till Skorped har också inneburit att jag utökat verksamheten och startat ytterligare en livsmedelsanläggning. I början av 2024 öppnar Sockerstugan, en liten handelsbod med självbetjäning, där jag säljer mina bakverk, smörgåsar och annat gott.

Mer om detta hittar du under fliken "Sockerstugan" här på sidan. 

I min tårtportfolio här på sidan kan du också se några av de tårtor jag gjort genom åren, och kanske få inspiration till just din tårta. 

Har du några frågor eller vill komma i kontakt med mig gör du det enklast via kontaktformuläret här på sidan eller maila till info@elinstartor.se.

Elins tårtor och annat sött registrerades hos Bolagsverket 2020.
Godkänd för F-skatt.

Foto: Karin Gahnström Jonsson, Östersunds-Posten.


Tidningsartiklar: